Är hon tjocksmal? Borde vara tjock, men är smal?

Där finns vissa som kan äta hur mycket som helst, och hela tiden men ändå förbli smala. Prata med en av dessa idag. Personen i fråga skriver först att hon vill grilla korv och dricka öl. För att två minuter senare ändra sig pga vädret och istället hoppas på film och pizza. Jag undra hur hon kunde vara så smal och najsig när större delen av hennes liv är mat. Hennes svar är lika självklart som enkelt, " vissa är så bara ". Hon säger även att hon alltid har något i munnen, så att säga, förutom när hon sov. Men vad vet hon om det... När detta skrivs så lämna hon precis för att titta ner i köket lite snabbt för att se om där var något tuggbart.

Bulimia nervosa är en form av ätstörning. Den som lider av sjukdomen hetsäter vid vissa tillfällen och drabbas sedan av sådan ångest att han eller hon kräks upp maten, använder laxermedel eller ägnar sig åt överdriven motion för att på så sätt "bli av" med födan igen. Bulimi liknar anorexi med avseende på den felaktiga kroppsuppfattningen, skillnaden är hetsätningen. En bulimiker behöver inte vara underviktig utan kan se helt normal ut och det är därför svårare att upptäcka bulimi än anorexi.

Bulimi uppträder i de flesta fall hos flickor och unga kvinnor från 15-16 års ålder till 20-25 års ålder. Sjukdomen karakteriseras av hetsätning och en oemotståndlig längtan efter mat samtidigt som personen försöker gå ned i vikt.


Anorexia nervosa
är en allvarlig form av ätstörning, som yttrar sig främst i självsvält och ofta även överdriven träning. Den debuterar oftast hos tonårsflickor, men alla kan potentiellt drabbas- uppskattningsvis är 1 av 10 drabbade av manligt kön. Dödligheten är hög, enligt vissa studier är det den psykiska sjukdom med allra högst dödlighet i procent.

Riktiga alkisar, sk. A-lagare, är sällan tjocka. Lite pluffsiga kanske, vilket man lätt blir av alkohol. Om man dricker mycket behöver man inte heller käka så mycket då alkohol innehåller en hel del kalorier. Dessutom brukar magen inte gilla mat allt för mycket efter en tids alkoholintag. Att man blir fet av alkohol stämmer iofs för MedelSvensson som käkar en massa chips och jordnötter på förfesten. Sedan svullar i  sig hamburgare på väg hem från krogen och tar en bakispizza dagen efter. Har dessutom hört att kroppen först tar upp och bearbetar alkoholen och "vanlig" mat inte prioriteras och därför lättare omvandlas till fett.
Så skyll inte på alkoholen om du är fet. Skyll dig själv.


Det sista har väl inte med själva huvudämnet att göra men tyckte det borde vara med! För det börjar bli onödigt nära min kategori...


Blåser mest nu, hoppas det öser ner snart och åskan går. Då ska jag bädda ner mig framför tvn.

mvh

Kommentarer
Postat av: Anonym

Man kanske bara BAJSAR mycket?

2009-05-07 @ 21:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback